Mile Đapić

Mile Đapić će i u naredne četiri godine voditi Streljački savez Beograda kao predsednik.

Redovna izborna sednica Skupštine SSB je održana u Klubu sportista JSD Partizan, uz prisustvo svih 30 delegata. Nije bilo odsutnih.

Novi-stari predsednik je bio jedini kandidat. Glasalo se tajno. Đapiću je poverenje za novi mandat na čelu gradske streljačke organizacije poverilo 25 članova Skupštine, uz jedan nevažeći i četiri listića na kome nije zaokruženo ime kandidata.

Đapić, sportski radnik i nekadašnji strelac je na čelu SSB od izbora na Vanrednoj sednici Skupštini 2011. godine. Naredni mandat dobio je 2014, a reizabran je i 2018.godine.

Izabrani su novi Upravni i Nadzorni odbor. Takođe se glasalo tajno.

Za članstvo u UO konkurisalo je deset kandidata, a izabrani su Željko Nešković, Dijana Milić, Ivan Manojlović, Natalija Anastasijević, Stefan Tošić i Marko Zdravković.

Upravni odbor je podmlađen, čine ga uglavnom mladi treneri i doskorašnji strelci. Iz prošlog saziva UO reizabrani su Nešković i Manojlović, a četvoro novih članova su Dijana Milić, Natalija Anastasijević , Tošić i Zdravković.

Po Statutu SSB, potpredsednik Saveza je kandidat za Upravni odbor koji na Skupštini dobije najviše glasova. S obzirom da su isti i najveći broj glasova dobili Željko Nešković i Dijana Milić (po 29), potpredsednik će biti izabran na konstitutivnoj sednici Upravnog odbora.

Za članove Nadzornog odbora predloženo je pet kandidata, a izabrani su Jovan Rađenović, Jovan Savić i Zoran Matić.

Tokom diskusije pod tačkom razno razgovaralo se o aktuelnom trenutku beogradskog streljaštva, saradnji sa Streljačkim savezom Srbije, problemima objekata… Mile Đapić je članove Skupštine obavestio da postoji mogućnost da se uz saradnju sa SO Zvezdara krene u sanaciju strelišta Mirjevo.