Pandemija koronavirusa uslovila je mnoge promene i u kalendaru streljačkih takmičenja, kako  Srbiji, tako i u svetu.

Streljački savez Srbije je krajem marta ponovo korigovao kalendar domaćih takmičenja. Odloženi su ili otkazani događaji planirani do sredine maja.

Međunarodni olimpijski komitet je Olimpijske igre u Tokiju odložio za 2021.godinu.

Svetska streljačka federacija je proteklih dana , kroz nekoliko saopštenja, objavila da su otkazani svi turniri Svetskog kupa planirani za ovu godinu – u Nju Delhiju (prvobitno je trebalo da bude održan u martu, pa pomeren za maj), u Minhenu (2 – 9.jun) i u Bakuu (22.jun – 9. jul). Još ranije je otkazan predolimpijski turnir u Tokiju.

Otkazane su i Evropske olimpijske kvalifikacije, koje je trebalo da budu održane u Plzenju (18 – 25.maj) i Svetsko juniorsko prvenstvo (Zul,11 – 19.jul).

Svetska streljačka federacija će Međunarodnom olimpijskom komitetu predložiti da se kvote, koje je trebalo da budu dodeljene na turniru u Plzenju (ukupno 16), podele tokom takmičenja u 2021. godini. Krajnji rok za završetak kvalifikacija je , po novoj odluci MOK, 29. jun 2021.

Evropska streljačka federacija je još tokom marta otkazala ovogodišnju sezonu Evropsku lige mladih, koja je trebalo da bude završena finalnim takmičenjem u Beogradu u oktobru.

KALENDAR TAKMIČENJA