Prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem u B i C programu, koje je bilo zakazano za 11/12. maj, odloženo je za septembar.

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na elektronskoj sednici usvojio izmene u kalendaru takmičenja, na osnovu predloga Stručne komisije, koja je postigla saglasnost da sukcesivno treba korigovati kalendar SSS kako se bude menjala situacija usled pandemije koronavirusa.

Odložena su ili otkazana takmičenja planirana do polovine maja.

Sva regionalna prvenstva u B i C programu, koja su bila zakazana za 11. i 12. april, odložena su za prvi vikend septembra (5-6).

Prvenstvo Srbije u B i C programu je trebalo da bude održano u Beogradu 9. i 10. maja, u organizaciji Partizana, pomereno je za 10-11. oktobar. U ovom terminu Streljački savez Srbije je u Beogradu trebalo da bude domaćin finala Evropske lige mladih, ali pre desetak dana Evropska streljačka konfederacija je otkazala ovogodišnju sezonu lige.

Otkazani su Kamp perspektivnih strelaca vazdušnim i MK oružjem, predviđen za 13 – 16. april, i prvo kolo Kupa SSS u trostavu vazdušnom puškom za kadetski uzrast (17. april). Oba događaja je trebalo da budu priređena u Novom Sadu. Stručna komisija je ostavila mogućnost da se kamp održi tokom letnjeg raspusta, ukoliko se steknu uslovi.

Otkazano je i prvo kolo Kupa SSS malokalibarskim oružjem za seniore i juniore, koje je bilo planirano za poslednji vikend aprila (25 – 26. april), takođe u Novom Sadu, u organizaciji Streljačke družine Novi Sad 1790.