Streljački savez Srbije je saopštio da je, u skladu sa odlukama Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije o donošenju novih mera u suzbijanju koronavirusa, odložio ili otkazao takmičenja planirana za mart.

Izmene u kalendaru napravljene su po predlozima Stručne komisije, koji su usvojeni na elektronskoj sednici Upravnog odbora SSS.

Treće kolo Kupa Srbije u B programu, koje je trebalo da bude održano u Sali SD Crvena zvezda u nedelju 15. marta, je otkazano.

Odloženi su Prvenstvo Srbije u B programu, zakazano za 21-22. mart u Smederevu, kao i Finale Kupa Streljačkog saveza Srbije (B program), koje je na istom strelištu trebalo da bude održano nedelju dana kasnije.

Usvojen je predlog Stručne komisije da novi termin Finala Kupa SSS bude 19-20. septembar, a novi termin Prvenstva Srbije 26-27. septembar.

Međunarodni turnir Memorijal „Ištvan Poljanac“ u Beogradu, će umesto od 3. do 5. aprila biti održan u oktobru (2-4. oktobar).

Početkom sedmice, Svetska streljačka federacija je odložila Svetski kup u Nju Delhiju (umesto u martu biće održan u maju), a otkazala i Predolimpijski turnir u Tokiju, planiran za april. Na oba takmičenja je trebalo da učestvuju i naši reprezentativci.

Na elektronskoj sednici UO SSS prihvaćen je predlog da naša reprezentacija otkaže učešće na Svetskom kupu u Nju Delhiju. Posle konsultacija sa stručnim štabom, Dragan Marković, sportski direktor SSS, je predložio odlaganje, jer se novi termin ne uklapa u plan rada reprezentacije, a takmičenje se neće bodovati za svetske rang liste. Naša selekcija početkom maja treba da učestvuje na međunarodnom turniru u Plzenju (6–10. maj), koji je veoma važan, jer se održava neposredno pred Evropski kvalifikacioni olimpijski turnir, koji će takođe u Plzenju biti održan od 18. do 25. maja i biće poslednja prilika za osvajanje olimpijskih kvota.