Od 6. do 8. decembra u „Bel ekspo“ centru na Novom Beogradu biće održano 44. Internacionalno prvenstvo Beograda u streljaštvu vazdušnim oružjem.

Turnir organizuje Streljački savez Beograda, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Internacionalno prvenstvo Beograda je svojom tradicijom i kvalitetom postalo jedan od zaštitnih znakova beogradskog i srpskog streljaštva.

Jedan od najkvalitetnijih turnira vazdušnim oružjem u Evropi ove godine okupiće više od 300 strelaca iz 13 zemalja. Sem srpskih takmičara, nadmetaće se i gosti iz Bugarske, Hrvatske, Španije, Francuske, Nemačke, Grčke, Japana, Makedonije, Slovačke, Švedske, Ukrajina i El Salvadora.

Na vatrenu liniju će izaći veliki broj osvajača medalja sa svetskih i kontinentalnih prvenstava, kao i Olimpijskih igara.

Prva dva dana, 6. i 7. decembra, biće održano takmičenje u okviru 44. „Trofeja Beograda“.

U petak, 6. decembra na programu je nadmetanje u novoj olimpijskoj disciplini. Za odličja će se boriti mešoviti parovi vazdušnom puškom i pištoljem. Za najbolja tri tima u obe konkurencije obezbeđene su specijalne diplome i medalje, ali i novčane nagrade (300, 200 i 100 evra). Početak takmičenja predviđen je za 14 časova.

Dan kasnije na programu je Trofej Beograda u pojedinačnim disciplinama,  pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, u kategorijama seniorki,seniora, juniorki i juniora. Osvajači prva tri mesta u svakoj disciplini dobijaju diplome i medalje. Specijalnim „Trofejom Beograda“ biće nagrađeni najbolji takmičar u seniorskoj i najuspešniji strelac u kategoriji juniora i juniorki, u izboru Organizacionog odbora.

Miting se završava takmičenjem 44. “Grand Prix Belgrade” (44. „Velika nagrada Beograda“) u pojedinačnim disciplinama, u nedelju 8.decembra. Svi takmičari će se nadmetati u apsolutnoj kategoriji (juniori i juniorke nastupaju u seniorskoj konkurenciji). Umesto medalja osvajači prva tri mesta u svakoj disciplini će biti dobiti statue „Beogradski pobednik“, kao i novčane nagrade (400, 200 i 100 evra).

Ulaz u halu „Bel ekspo“ centra je slobodan.