Marija Malić i Aleksa Mitrović

Iz Buenos Ajresa danas se vratio 16-člani tim Srbije koji je učestvovao na Olimpijski igrama mladih u Buenos Ajresu. Mladi olimpijci su stigli sa pet medalja, a sa dva odličja okitili su se strelci. Aleksa Mitrović, član Novog Beograda – Ušće je prvog dana igara osvojio bronzu vazdušnom puškom, a medalju istoj sjaja je dan kasnije “ubila” Marija Malić (Jedinstvo Stara Pazova). Uz strelce je bio trener reprezentacije i Jedinstva Saša Iker.

Mlade olimpijce su pozdravili predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki.

Utisci posle velikog uspeha se još nisu slegli.

– Iako je proteklo već dosta vremena od osvajanja medalje još uvek ne verujem šta mi se dogodilo – kazao je Mitrović, koji je u reprezentaciji debitovao u februaru, osvajanjem petog mesta na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru.

Mitrović je nastavio:

– ­Iskustvo sa Evropskog prvenstva, kao i sa Svetskog juniorskog kupa i Svetskog prvenstva su mi mnogo značili za Olimpijske igre mladih. Stekao sam veliku sigurnost. Činjenice da sam startovao među prvim našim sportistima, kao i da se od mene očekivao visok plasman, me nisu mnogo opterećivale. Posvetio sam se samo takmičenju. Malo mi je krivo što mi je srebro izmaklo za 0,1 krug, ali s druge strane izuzetno mi je drago što sam našoj zemlji doneo prvo odličje u Buenos Ajresu. U timu nam je bila odlična atmosfera.

Marija Malić je na EP u Đeru osvojila bronzu vazdušnom puškom. Tada je u kvalifikacijama oborila svetski rekord osnovnog dela.

– Na Olimpijskim igrama mladih je bilo mnogo teže nego u Đeru. Ponosna sam na obe medalje, ali u Buenos Ajresu sam postigla najveći uspeh u karijeri. Hvala svima na podršci, hvala Olimpijskom komitetu, hvala Streljačkom savezu, stručnom štabu što su mi ukazali šansu i uvrstili me u tim. Znala šta se od mene očekuje, pripremala sam se za visok plasman. Imala sam tremu zbog svega toga, ali bila je to pozitivna trema, koja mi je dala snage da postignem još više. Jedva sam čekala da dođem kući da radost podelim sa porodicom.

Mlade olimpijce su, u ime streljačke organizacije, dočekali Nikola Marić, potpredsednik Upravnog odbora SSS, Dragan Donević, šef stručnog štaba reprezentacije, Stefan Višekruna, generalni sekretar SSB i trener Alekse Mitrovića, članovi porodica, klupski drugovi…

Uz Mitrovića i Malićevu u Srbiju su medalje doneli: plivačica Anja Crevar (srebrno, 200 m mešovito), tekvondoka Nadica Božanić (srebro) i karatistkinja Ivana Perović (bronza).

Marija Malić i Aleksa Mitrović
Aperture: 3.8
Camera: FinePix S4200
Iso: 100
Orientation: 1
Mladi olimpijci i treneri sa predstavnicima streljačke organizacije
Aperture: 3.1
Camera: FinePix S4200
Iso: 400
Orientation: 1
Osvajači medalja  Foto: OKS
Aperture: 4
Camera: NIKON D4S
Iso: 2500
Učesnici OI mladih Foto: Olimpijski komitet Srbije
Aperture: 3.2
Camera: NIKON D4S
Iso: 2500