Delegacija Streljačkog saveza Beograda u poseti fabrici “Walther” (klik za veću sliku)

Delegacija Streljačkog saveza Beograda posetila je ove sedmice fabriku poznatog proizvođača oružja „Valter“ (Walther) u Ulmu. Put Nemačke krenuli su mladi strelci i treneri beogradskih klubova.

U ime „Valtera“, s kojim SSB uspešno sarađuje već godinama, delegaciju je dočekao Sven Martini, direktor sportskog sektora ovog eminentnog prozvođača. Strelci i treneri su obišli fabriku, upoznali se sa mnogim modelima oružja, sa procesom proizvodnje…

Klik za veću sliku

Sumirajući utiske, Stefan Višekruna, generalni sekretar SSB, kaže:

-Svi u delegaciji, pre svega mladi strelci, su izuzetno zadovoljni što su dobili priliku da obiđu „Valterovu“ fabriku, vide proces prouzvodnje, a takmičarima je posebno mnogo značio razgovor sa direktorom Martinija. Prvi čovek „Valter“ za sportsko oružje je održao predavanje, tokom koga su se strelci i sami oprobali u pripremi novog oružja za treninge i takmičenja. Videli su aspekte rada s kojima do sada nisu sretali.

„Valter“, kao sponzor Internacionalnog prvenstva Beograda, već nekoliko godina svojim oružjem nagrađuje strelce koji posledneg dana mitinga (Velika nagrada Beograda) u kvalifikacijama postignu rezultate najbliže svetskom rekordu. „Valterov“ pištolj prošle godine dobio je Dimitrije Grgić, a pušku Rumunka Laureta Koman.