Zorana Arunović najbolji strelac Beograda za 2019, Kristina Lazarević najuspešniji mladi strelac

Treći put za redom Zorana Arunović, olimpijka iz redova Olimpika 011, izabrana je za najuspešnijeg strelca Beigrada minule godine.

Streljački savez Beograda je svoje najbolje pojedince i klubove u 2019. svečano proglaio u okviru svečanog dela redovne godišnjoj Skupštine održane u Klubu sportista na stadionu Partizana. Zorana Arunović je najbolji strelac, Kristina Lazarević (Novi Beograd-Ušće) je proglašena za najuspešnijeg mladog strelca glavnog grada prošle godine. Jelena Arunović (Olimpik 011) je najuspešniji trener, a priznanje za najbolji klub je, kao i prošle godine, pripalo KSS Policajac.

Jelena Arunović, Kristina Lazarević i Ivan Manojlović (Policajac)

Zorana Arunović je u 2019. nastavila seriju osvajanja medalja na velikim međunarodnim takmičenjima. Na Evropskim igrama u Minsku osvojila je zlato vazdušnim pištoljem, a istim oružjem je osvojila srebro na finalu Svetskog kupa u Putjenu. U paru Damirom Mikecom je osvojila srebro na Evropskim igrama i bronzu na Evropskom prvenstvu u takmičenju mikseva vazdušnim pištoljem. Prošlu godinu završila je na prvom mestu evropske, a na drugom svetske rang liste za vazdušni pištolj. Nedavno je proglašena i za najboljeg ženskog strelca Srbije 2019.

Zorana je bila sprečena da prisustvuje Skupštini, a u njeno ime priznanje primila sestra i trener Jelena.

Zorana Arunović na finalu SK 2019

Najuspešniji mladi strelac Kristina Lazarević je beležila dobre rezultate i na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Najznačajniji uspeh prošle godine ostvarila je u oktobrun, kada je kao članica reprezentacije Srbije osvojila srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih.

Jelena Arunović je priznanje zaslužila kako zbog uspeha sa Zoranom Arunović, tako i zbog rada kao selektor reprezentacije za pištolj. Starija sestra Arunović je najuspešniji trener minule godine i u izboru Streljačkog saveza Srbije

Policajac je osvojio prvo mesto na rang listi klubova, ispred Olimpika 011, Novog Beograda – Ušće… Inače, Policajac je u rangiranju najboljih klubova Srbije za 2019, bio na drugom mestu, a kako je Stručna komisija SSB navela na listi Streljačkog saveza Srbije rangirano je 12 beogradskih klubova, a od toga se pet nalazi među deset najboljih.

Svečanom delu, prethodio je radni deo Skupštine, kojom je predsedavao Mile Đapić, predsednik SSB.

Jednoglasno su usvojeni svi izveštaji za 2019. i planovi za 2020. godinu.

Stručna komisija je u izveštaju o rezultatima navela da su strelci beogradskih klubova na velikim međunarodnim takmičenjima u 2019. godini osvojili 11 medalja, a oborili ili izjednačili 13 državnih rekorda.

Na finalima Kupa Srbije i državnim prvenstvima za mlađe kategorije, strelci klubova iz glavnog grada su izborili 12 zlatnih, 27 srebrnih i 14 bronzanih odličja.

Radno predsedništvo Andrea Arsović, Mile Đapić, Petar Nikolić i generalni sekrear Stefan Višektuna

Govoreći o planovima u 2020, Mile Đapić je naglasio da će se nastaviti dalji radovi na projektu Streljačke hale u Beogradu, u saradnji sa Gradom Beogradom, sanacija strelišta u Mirijevu, kao i da će Savez nastojati da što više pomogne klubovima, između ostalog i kroz podelu municije.

Streljački savez Beograda je ove godine dobio nešto veća sredstva iz gradskog budžeta nego prošle godine, a ta sredstva će biti utrošena na nabavku malokalibarske municije za klubove.

SSB je prošlu godinu završio sa pozitivnim finansijskim bilansom.

Najuspešniji strelci Beograda 2019 po oružju i kategorijama

Puška

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan). Seniori: Milenko Sebić (Crvena zvezda/Akademac).

Juniorke: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće) i Ivana Marić (Policajac). Juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd-Ušće).

Mlađe juniorke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), Mlađi juniori: Aleksandar Nikolić (Novi Beograd-Ušće).

Kadetkinje: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), Kadeti: Sava Ljujić (Partizan).

Pionirke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće). Pioniri: Dimitrije Fatić (Novi Beograd – Ušće).

Pištolj

Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011). Seniori: Damir Mikec (Policajac),

Juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće). Juniori: Stefan Todorović (Kolubara).

Mlađe juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće). Mlađi juniori: Stefan Mijaljević i Darko Ilić (obojica Policajac).

Kadetkinje: Nađa Martinović (Partizan). Kadeti: Nenad Petrović („Filip Kljajić“).

Rang lista najboljih klubova: 1. Policajac , 2. Olimpik 011, 3. Novi Beograd – Ušće, 4. Akademac, 5. Partizan.

Anja Knežević, najbolja pionirka, kadetkinja i mlađa juniorka puškom i predsednik SSB Miel Đapić
Dimitrije Fatić, najbolji pionir puškom
Nadja Martinović, najbolja kadetkinja pištoljem
Sava Ljujić, najbolji kadet puškom
Jovana Todorović, najbolja juniorka i mlađa juniorka pištoljem
« of 4 »