Novi vicešampion sveta vazdušnim pištoljem i lider na svetskoj rang listi ovim oružjem Damir Mikec izabran je za člana Sportskog komiteta Svetske streljačke federacije (ISSF).

Izbori za komitet održani su tokom Svetskog prvenstva u Bakuu, a pravo glasa imali su svi strelci učesnici SP. Glasalo je 663 sportista.

Izabrano je šest članova komiteta – po dva iz svake od tri grupe disciplina (puška, pištolj, glineni golubovi), saopštio je SSS.

Na listi je bilo 29 kandidata, a skoro polovina su bili takmičari i takmičarke pištoljem – njih 13. Drugi izabrani strelac pištoljem je Italijan Rikardo Mazeti, takmičar pištoljem brzom paljbom.

Svetska streljačka federacija je saopštila da su izabrani – pištolj: Damir Mikec (Srbija), Rikardo Mazeti (Italija), puška: Kasijo Ripel (Brazil), Petar Gorša (Hrvatska), glineni golubovi: Ember Ingliš (SAD), Danijele Dispinjo (Italija).

Sportski komitet broji deset članova. Preostali članovi i predsednik će biti izabrani naknadno, u skladu sa Statutom.

Poverenje sportskih prijatelja i rivala ukazano Mikecu, članu beogradskog Policajca,  je još jedno priznanje Streljačkom savezu Srbije i našem streljaštvu.

Srbija ima predstavnika i u Sportskoj komisiji Evropske streljačke konfederacije (ESK), u koju je prošle godine izabrana Sanja Vukašinović.

Član Sportske komisije ESK je ranije bila Jasna Šekarić, dok je Zorana Arunović bila angažovana u Sportskoj komisiji ISSF u mandatu od 2014. do 2018. godine.