Anja Knežević

Juniorka Novog Beograda- Ušće Anja Knežević je osvajanjem „duple krune“ obeležila Prvenstvo Beograda standardnim vazdušnim oružjem.

Kneževićeva je u subotu pobedila u juniorskom takmičenju vazdušnom puškom sa 598 krugova. Danas je u  seniorskom nadmetanju „ubila“ je 597 krugova, ali i to je bilo dovoljno za novo zlato. Srebro je pripalo Ivani Marić (Resnik), a bronza Anji Popović (Partizan)

Šampion Beograda vazdušnom puškom za muškarce postao je Anjin klupski drug Aleksa Simović, ispred imenjaka i takođe članova novobeogradskog kluba Alekse Mitrovića i Alekse Kukrkića.

Jelena Todorović (Olimpik 011) je pobedila u nadmetanju seniorki pištoljem. Todorovićeva je iznenadila i iza sebe na drugom mestu ostavila Jasminu Milovanović (Akademac), jedinu olimpijku iz Tokija koja je učestvovala na gradskom šampionatu. Treća je bila iskusna Biljana Markoš (Policajac)

Dimitrije Grgić (Akademac) je opravdao ulogu favorita u nadmetanju pištoljem za seniore. Srebro je pripalo Draganu Davidu Vukadinoviću (Partizan), a bronza Srećku Pušici (Policajac).

Dimitrije Grgić

Danas je u jednoj kategoriji bilo je dovoljno ekipa za ekipna proglašenja. Šampionski pehar u seniorskom takmičenju pištoljem osvojio je muški tim Akademca.

Računajući oba takmičarska dana, najviše pobedničkih trofeja osvojio je Novi Beograd – četiri, sva četiri u pojedinačnim takmičenjima puškom. Akademcu su pripale tri titule prvaka glavnog grada, sve tri pištoljem. Partizan je osvojio dve, a Crvena zvezda i Olimpik 011 po jednu zlatnu medalju.

Seniorsko prvenstvo Beograda standardnim vazdušnim oružjem

Vazdušna puška

Seniorke: 1. Anja Knežević (Novi Beograd) 597, 2. Ivana Marić (Resnik) 595, 3. Anja Popović (Partizan) 593…

Seniori: 1. Aleksa Simović 591, 2. Aleksa Mitrović 590, 3. Aleksa Kukrkić 585 (svi Novi Beograd-Ušće)…

Vazdušni pištolj

Seniorke: 1. Jelena Todorović (Olimpik 011) 567, 2. Jasmina Milovanović (Akademac) 564, 3. Biljana Markoš (Policajac) 561…

Seniori, ekipno: 1. Akademac 1.665, 2. Policajac 1.662, 3. Barajevo 1.492. Pojedinačno: 1. Dimitrije Grgić (Akademac) 575, 2. Dragan David Vukadinović (Partizan) 572, 3. Srećko Pušica (Policajac) 559…

BILTEN PRVENSTVO BEOGRADA VAZDUŠNIM ORUŽJEM 2022, A PROGRAM