Damir Mikec sa predsednikom SSAB Draganom Tomaševićem (levo) i generalnim sekretarom Nikolom Penićem Fotografije: Sportski savez Beograda

Beogradskom i srpskom  streljaštvu su danas stigla dva nova priznanja za vrlo uspešnu 2021. godinu.

Sportski savez Beograda je danas dodelio nagrade najboljim pojedincima i sportskim kolektivima glavnog grada u godini na izmaku.

Strelcima su pripala dva priznanja.

Za najboljeg muškog sportistu Beograda u 2021.godini proglašen je olimpijski vicešampion Damir Mikec. Streljački savez Beograda je izabran za najuspešniji granski sportski savez glavnog grada ove godine.

Član Policajca Damir Mikec je ove godine nizao uspehe na svim međunarodnim takmičenjima, osvajao medalje na Svetskom kupu, Evropskom prvenstvu.  Olimpijsko srebro vazdušnim pištoljem iz Tokija je kruna ne samo sjajne godine već i dosadašnje karijere. Godinu je završio na prvom mestu evropske i na drugoj poziciji svetske rang liste najboljih strelaca vazdušnim pištoljem.

-Trofej za najboljeg sportistu Beograda je potvrda da se sve što sam postigao ceni i poštuje. Izuzetno mi prija i drago mi je što sam proglašen za najboljeg u svom gradu. Nije mala stvar biti najbolji u prestonici, najvećem gradu Srbije. Ovogodišnji rezultati, pre svega olimpijska medalja,kao i priznanje za najuspešnijeg sportistu Beograda, su mi dodatni motiv da nastavim ovim putem i da što pre izborim kvotu za Olimpijske igre u Parizu – kazao je Mikec, koji je u utorak izabran za potpredsednika Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije

Streljački savez Beograda je priznanje za najuspešniji granski savez u 2021. zaslužio kako zbog sportskih , tako i zbog rezulatata na organizacionom planu. Ova godina je krunisana još jednim uspešnim Internacionalnim prvenstvom Beograda, koje je ove godine održano 46.put, a okupilo je strelce iz 11 zemalja. SSB je i  priredio veliki broj takmičenja za mlađe kategorije, nastavio tradiciju Lige i Kupa Beograda…

Dragan Tomašević i Mile Đapić

U ime Streljačkog saveza Beograda priznanje za najuspešniji granski savez primio je predsednik Mile Đapić.

-Veliku zahvalnost dugujemo pre svih strelcima Beograda, bez čijih rezultata ne bi bilo priznanja. Savez je počastvovan nagradom, nastojaćemo da, opravdamo ovogodišnje priznanje, nastavimo sa intezivnim takmičarskim aktivnostima, pružimo podršku klubovima – kazao je Đapić i zahvalio se organizacijama koje pomažu rad SSB – Gradskom sekretarijatu za sport, Sportskom savezu Beograda, Streljačkom savezu Srbije, Ministarstvu omladine i sporta.

Za najbolju sportistkinju Beograda u 2021. izabrana je olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić, a najbolji trener je njen učitelj Dragan Jović. Godišnje nagrade za 2021. su dobili i Marko Kovačević (neolimpijski sport), Saška Sokolov i Željko Dimitrijević (paraolimpijci), Tekvondo klub Galeb (sportska organizacija), Sportski savez opštine Stari grad (teritorijalni savez),Nenad Borovčanin (sportski funkcioner), Željko Vučković (novinar).

Profesoru Zoranu Ćirkoviću pripala je nagrada za životno delo.

Svi laureati

Nagrade su uručili predsednik SSAB Dragan Tomašević, potpredsednik Mladen Kecman i generalni sekretar Nikola Penić.

Inače, strelci se drugu godinu za redom nalaze na listi dobitnika plaketa SSAB. Andrea Arsović je proglašena za najbolju sportistkinju Beograda u 2020.godini.