Andrea Arsović i Dragan Tomašević, predsednik SSAB Foto: Sportski savez Beograda

Andrea Arsović dobila je priznanje za najbolju sportistkinju Beograda u olimpijskom sportu u 2020. godini, u izboru Sportskog saveza Beograda.

Arsovićeva, članica Partizana, je nagradu zaslužila osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Vroclavu. Odličje joj je donelo i vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

Sportski savez Beograda je, na osnovu predloga granskih sportskih saveza, dodelio četiri priznanja za najbolje u glavnom gradu u 2020. Uz Andreu Arsović, koju je predložio Streljački savez Beograda, nagradu za najbolju sportistkinju u olimpijskom sportu dobila je Andrea Stojadinov, evropska vicešampionka u džudou. Najbolji pojedinac glavnog grada u olimpijskim sportovima u muškoj konkurenciji je Nemanja Majdov, osvajač srebra na Evropskom prvenstvu. Željko Ćirković (košarka u kolicima) je proglašen za najboljeg u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Ove godine, zbog pandemije koronavirusa, nije organizovana svečana dodela priznanja. Laureati su nagrade primili u prostorijama Sportskog saveza Beograda.

Dragan Tomašević, predsednik SSAB, je istakao da je uprkos velikim izazovima i problemima koje je izazvala epidemija korona virusa, ova godina je bila veoma uspešna za Sportski savez Beograda.

-Srpski sport, a posebno sport u Beogradu je opstao. Nije bilo lako/ Organizacija na čijem sam čelu je postigla zavidne rezultate, pre svega na polju realizacije svojih redovnih aktivnosti, ali i kapitalnog dela, monografije beogradskog sporta. Sport je, ne samo srpski nego i beogradski brend. U ovom gradu je stvarano mnogo šampiona, održan je veliki broj svetskih i evropskih takmičenja, a nadamo se da će godine koje dolaze biti još srećnije i uspešnije za sport u Beogradu – kazao je između ostalog Tomašević, a preneo Sportski savez Beograda.

Andrea Arsović je istakla da joj je nagrada za najbolju u glavnom gradu, koju je ove godine dobila prvi put, podstrek za nove uspehe.

Arsovićeva je od SSAB dobila i monografiju „Medalje Beograda“, o uspesima beogradskog sporta u 75 godina dugoj istoriji Sportskog saveza Beograda. Strelci su odličnim rezultatima ispisali mnoge zlatne stranice istorije sporta u glavnom gradu i doprineli da monografija bude bogatija.

Plakete za najbolje u 2020. su dobili i Sportski savez Grocke (teritorijalni savez), Rvački savez Beograda (granski savez), Sportsko društvo Radnički (sportska organizacija), Ljubiša Majdov (sportski stručnjak), Ivan Đorđević (sportski funkcioner i Dražen Ostojić (novinar). Nagrada za životno delo pripala je Danetu Korici.