Posle mesec i po dana pauze, nastavljena je streljačka sezona u Srbiji.

Na strelištu Careva ćuprija održano je treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije u gađanju MK pištoljem.

 Zorana Arunović je opravdala ulogu favorita, a sve tri medalje u seniorskoj konkurenciji osvojile su takmičarke beogradskih klubova.

Arunovićeva (Olimpik 011) je bila najpreciznija u kvalifikacijama, a potom je u finalu ubedljivo trijumfovala ispred drugarice iz reprezentacije Jasmine Milovanović (Akademac). Bronza je pripala juniorki Novog Beograda-Ušće Jovani Todorović, koja je kući otišla sa dva odličja, jer bila je najbolja u konkurenciji omladinki.

U subotu i nedelju na strelištu SSS na Carevoj ćupriji biće održan finalni turnir Kupa u olimpijskim disciplinama malokalibarskim oružjem. U subotu su na programu takmičenja  MK pišoljem za žene i u trostavu za muškarce, a u nedelju je trostav za dame.

MK sport pištolj, žene: 1. Zorana Arunović (Olimpik 011) 32 „unutrašnjih centara“, 2. Jasmina Milovanović (Akademac) 21, 3. Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće) 8… Kvalifikacije: 1. Arunović 580 krugova, 2. Milovanović 574, 3. Todorović 545…

Samo juniorke: 1. Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće) 545, 2. Nina Stanisavljević 503, 3. Melani Đorđević 450 (obe Bor 030)…