Sezona streljačkih takmičenja u našoj zemlji će se, po korigovanom kalendaru SSS, nastaviti u avgustu, trećim kolom Kupa SSS malokalibarskim oružjem (A program) i u gađanju vazdušnom puškom iz trostava (B program) u Novom Sadu.

Novi termin takmičenja je 1. i 2. avgust. Ujedno, odloženo je i finale Kupa, koje je zakazano za 8. i 9. avgust (prvobitni termin bio je 25-26.juli).

Treće kolo je trebalo da bude održano minulog vikenda. Međutim, Grad Novi Sad je u petak uveo nove mere u cilju suzbijanja koronavirusa, pa je tada takmičenje odloženo za 18. i 19.jul.

Izvesno je da ni predstojećeg vikenda neće biti uslova za održavanje takmičenja. Zato je, posle konsultacija članova Stručne komisije, Stručnog štaba, sportskog direktora Dragana Markovića i generalnog sekretara Nenada Petkovića doneta nova odluka o izmenama kalendara.

Po odluci SSS donetoj prošlog petka, bilo je planirano da se treće kolo otkaže, ukoliko se ni 18. i 19. jula ne steknu uslovi.

Ipak, SSS je, reagujući u skladu sa razvojem situacije i uzimajući u obzir interesovanje strelaca za učešće u trećem kolu, odlučio da ne otkazuje takmičenje i odredio novi termin.