Treći put za redom Zorana Arunović, olimpijka iz redova Olimpika 011, izabrana je za najuspešnijeg strelca Beigrada minule godine.

Streljački savez Beograda je svoje najbolje pojedince i klubove u 2019. svečano proglaio u okviru svečanog dela redovne godišnjoj Skupštine održane u Klubu sportista na stadionu Partizana. Zorana Arunović je najbolji strelac, Kristina Lazarević (Novi Beograd-Ušće) je proglašena za najuspešnijeg mladog strelca glavnog grada prošle godine. Jelena Arunović (Olimpik 011) je najuspešniji trener, a priznanje za najbolji klub je, kao i prošle godine, pripalo KSS Policajac.

Jelena Arunović, Kristina Lazarević i Ivan Manojlović (Policajac)

Zorana Arunović je u 2019. nastavila seriju osvajanja medalja na velikim međunarodnim takmičenjima. Na Evropskim igrama u Minsku osvojila je zlato vazdušnim pištoljem, a istim oružjem je osvojila srebro na finalu Svetskog kupa u Putjenu. U paru Damirom Mikecom je osvojila srebro na Evropskim igrama i bronzu na Evropskom prvenstvu u takmičenju mikseva vazdušnim pištoljem. Prošlu godinu završila je na prvom mestu evropske, a na drugom svetske rang liste za vazdušni pištolj. Nedavno je proglašena i za najboljeg ženskog strelca Srbije 2019.

Zorana je bila sprečena da prisustvuje Skupštini, a u njeno ime priznanje primila sestra i trener Jelena.

Zorana Arunović na finalu SK 2019

Najuspešniji mladi strelac Kristina Lazarević je beležila dobre rezultate i na međunarodnim i domaćim takmičenjima. Najznačajniji uspeh prošle godine ostvarila je u oktobrun, kada je kao članica reprezentacije Srbije osvojila srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih.

Jelena Arunović je priznanje zaslužila kako zbog uspeha sa Zoranom Arunović, tako i zbog rada kao selektor reprezentacije za pištolj. Starija sestra Arunović je najuspešniji trener minule godine i u izboru Streljačkog saveza Srbije

Policajac je osvojio prvo mesto na rang listi klubova, ispred Olimpika 011, Novog Beograda – Ušće… Inače, Policajac je u rangiranju najboljih klubova Srbije za 2019, bio na drugom mestu, a kako je Stručna komisija SSB navela na listi Streljačkog saveza Srbije rangirano je 12 beogradskih klubova, a od toga se pet nalazi među deset najboljih.

Svečanom delu, prethodio je radni deo Skupštine, kojom je predsedavao Mile Đapić, predsednik SSB.

Jednoglasno su usvojeni svi izveštaji za 2019. i planovi za 2020. godinu.

Stručna komisija je u izveštaju o rezultatima navela da su strelci beogradskih klubova na velikim međunarodnim takmičenjima u 2019. godini osvojili 11 medalja, a oborili ili izjednačili 13 državnih rekorda.

Na finalima Kupa Srbije i državnim prvenstvima za mlađe kategorije, strelci klubova iz glavnog grada su izborili 12 zlatnih, 27 srebrnih i 14 bronzanih odličja.

Radno predsedništvo Andrea Arsović, Mile Đapić, Petar Nikolić i generalni sekrear Stefan Višektuna

Govoreći o planovima u 2020, Mile Đapić je naglasio da će se nastaviti dalji radovi na projektu Streljačke hale u Beogradu, u saradnji sa Gradom Beogradom, sanacija strelišta u Mirijevu, kao i da će Savez nastojati da što više pomogne klubovima, između ostalog i kroz podelu municije.

Streljački savez Beograda je ove godine dobio nešto veća sredstva iz gradskog budžeta nego prošle godine, a ta sredstva će biti utrošena na nabavku malokalibarske municije za klubove.

SSB je prošlu godinu završio sa pozitivnim finansijskim bilansom.

Najuspešniji strelci Beograda 2019 po oružju i kategorijama

Puška

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan). Seniori: Milenko Sebić (Crvena zvezda/Akademac).

Juniorke: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće) i Ivana Marić (Policajac). Juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd-Ušće).

Mlađe juniorke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), Mlađi juniori: Aleksandar Nikolić (Novi Beograd-Ušće).

Kadetkinje: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće), Kadeti: Sava Ljujić (Partizan).

Pionirke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće). Pioniri: Dimitrije Fatić (Novi Beograd – Ušće).

Pištolj

Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011). Seniori: Damir Mikec (Policajac),

Juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće). Juniori: Stefan Todorović (Kolubara).

Mlađe juniorke: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće). Mlađi juniori: Stefan Mijaljević i Darko Ilić (obojica Policajac).

Kadetkinje: Nađa Martinović (Partizan). Kadeti: Nenad Petrović („Filip Kljajić“).

Rang lista najboljih klubova: 1. Policajac , 2. Olimpik 011, 3. Novi Beograd – Ušće, 4. Akademac, 5. Partizan.

Anja Knežević, najbolja pionirka, kadetkinja i mlađa juniorka puškom i predsednik SSB Miel Đapić
Dimitrije Fatić, najbolji pionir puškom
Nadja Martinović, najbolja kadetkinja pištoljem
Sava Ljujić, najbolji kadet puškom
Jovana Todorović, najbolja juniorka i mlađa juniorka pištoljem
« of 4 »