Zorana Arunović, najuspešniji strelac, i Aleksa Mitrović, najuspešniji mladi strelac Beograda

Zorana Arunović, najuspešniji strelac, i Aleksa Mitrović, najuspešniji mladi sttrelac Beograda za 2018.Treću godinu za redom Zorana Arunović je izabrana za najuspešnijeg strelca Beograda godine. Svečano proglašenje najboljih u streljaštvu glavnog grada za 2018. priređeno je po završetku redovne Skupštini SS Beograda, održane danas u sali SD Crvena zvezda.

Kao i obično, Streljački savez Beograda je izabrao najuspešnijeg strelca i najuspešnijeg mladog strelca minule godine. Trofej za najuspešnijeg mladog strelca osvojio je Aleksa Mitrović. Najbolji trener je Jelena Arunović, a najbolji klub Policajac.

Zorana Arunović (Olimpik 011), koja je nedavno dobila i priznanje za najboljeg ženskog strelca Srbije 2018, je nagradu zaslužila zbog serije uspeha na međunardnoj sceni. Osvajanjem srebrne medalje vazdušnim pištoljem na Svetskom prvenstvu u Čangvonu izborila je prvu olimpijsku kvotu za OI 2020. za srpski sport. Na velikim takmičenjima u 2018, osvojila je ukupno 11 medalja u pojedinačnoj, miks i ekipnoj konkurenciji. Sa svakog velikog nadmetanja na kome je učestvovala (Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, tri Svetska kupa, Mediteranske igre) vratila se bar sa po jednom medaljom.

Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) je prošle godine postigao najveće uspehe u dosadašnjoj karijeri. Trofej za najuspešnijeg mladog strelca je dobio zahvaljujući, pre svega, osvajanju bronzane medalje vazdušnom puškom na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu. Zapažen rezultat je i peto mesto na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Jelena Arunović je, kao lični trener Zorane Arunović i selektor reprezentacije za pištolj učestovala u uspesima naših strelaca ovim oružjem. KSS Policajac je prvo mesto na listi najboljih klubova osvojio ispred Olimpika 011 i Partizana. Ova tri kluba se nalaze i na prva tri mesta liste najboljih klubova Streljaljačkog saveza Srbije. Među prvih deset družina na rang listi SSS je čak pet klubova iz glavnog grada.

Najbolji strelci Beograda u 2018. po kategorijama

Svi dobitnici priznanja (klikni za sliku u punoj veličini)

Puška
Seniorke: Andrea Arsović (Partizan)
Seniori: Milenko Sebić (Crvena zvezda)
Juniorke: Ana Akifović (Novi Beograd – Ušće)
Juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)
Mlađe juniorke: Kristina Lazarević (Novi Beograd – Ušće)
Mlađi juniori: Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće)
Kadetkinje: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće)
Kadeti: Aleksandar Nikolić (Novi Beograd – Ušće)
Pioniri: Sava Ljujić (Partizan)
Pionirke: Anja Knežević (Novi Beograd – Ušće)

Pištolj
Seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011)
Seniori: Damir Mikec (Policajac)
Juniorke: Lea Aleksić (Novi Beograd – Ušće)
Juniori: Stefan Todorović (Kolubara)
Mlađe juniorke: Teodora Simić (Crvena zvezda)
Mlađi juniori: Vukašin Lazić (Kolubara)
Kadetkinje: Jovana Todorović (Novi Beograd – Ušće)
Kadeti: Zlatomir Marković (Zemun Centar)

Zorana Arunović, najuspešniji strelac, i Aleksa Mitrović, najuspešniji mladi strelac Beograda
Predsednik SSB Mile Đapić i Zorana Arunović
Predsednik SSB Mile Đapić i Duško Ilić, predstavnik Policajca, najboljeg kluba
Predsednik SSB Mile Đapić i Aleksa Mitrović

Orientation: 1
« of 2 »

U radnom delu Skupštine analiziran je učinak u 2018. godini. U izveštaju Stručne komisije SSB istaknuto je da su beogradski strelci, kao reprezentativci Srbije, učestvovali u osvajanju 18 medalja na svetskim i evropskim takmičenjima prošle godine.

Na prvenstvima i finalima Kupa Srbije za mlađe kategorije takmičari iz beogradskih klubova i družina se okitili sa 20 zlatnih, 16 srebrnih i 17 bronzanih medalja.

Zabeleženo je ukupno 273 nastupa na nacionalnim prvenstvima i finalima Kupa, a svoje predstavnike na spomenutim takmičenjima imalo je 10 beogradskih klubova.

Na listi 15 strelaca stipendista Ministarstva omladine i sporta za 2018, je osam takmičara beogradskih klubova.

Izveštaj Stručne komisije SSB podneo je Dalibor Fatić, koji je izneo ocenu komisije da je prošla godina rezultatski bila uspešna, a da jedan od najvažnijih zadataka u narednim godinama treba da bude rad na masovnosti

Mile Đapić, predsednik SS Beograda, je istakao da je zadovoljan učinkom Saveza u prošloj godini.

Kako je istakao, Savez je, sem raspodelom redovnih programskih sredstava iz budžeta, klubovima pomogao i donacijama sponzora. Proizvođač oružja „Valter“ dugogodišnji partner SSB, je lane za beoogradskim klubovima darivao osam puškčanih cevi. SSB je klubovima podelio i dijabole, donaciju proizvođača municije „H end N sport“. Po pravilniku, kriterijum za raspodelu je bio aktivnost klubova (broj učešća) u takmičenjima Streljačkog saveza Beograda.

Najznačajnije takmičenje u organizaciji SSB, Internacionalno prvenstvo Beograda, je prošle goodine organizovano 43. put. Đapić je istakao da je miting zadržao visok nivo i na takmičarskom i na organizacionom planu.

Minule godine su nastavljene aktivnosti po pitanju streljačkih objekata, pre svega oko upisa Strelišta „Mirijevo“ u katastar. Poslovi na ovom planu su završeni, pa je SSB sada zakonski korisnik celog objekta. Izrađen je projekat sanacije strelišta. Đapić je najavio da je realno da se uskoro obnovi 25-metarsko strelište. Ukoliko Savez uskoro obezbedi sredstva za sanaciju, strelište bi moglo da se ponovo pusti u rad već tokom ove sezone.

SS Beograda prošle godine poslovao sa pozitivnim bilansom. Višak prihoda nad rashodima je 782.937,61 dinar (rashodi 11.614.396,35, a prihodi 12.397.333,96).

Za sledeću godinu, između ostalog, planirani su: nastavak rada na projektu izgradnje „Streljačke hale“, učešća reprezentacije Beograda na međunarodnim takmičenjima, organizovanje stručnih seminara za trenere i sudije, naravno i organizacija 44. Internacionalnog prvenstva Beograda i oostalih takmičenja iz kalendara…

Sednici je prisustvovalo 23 delegata od 33 sa pravom glasa. Sve odluke donete su jednoglasno.