Iza beogradskih strelaca je vrlo uspešna 2018. godina. Takmičari iz klubova iz glavnog grada su , kao reprezenativci Srbije, osvajali medalje na svim velikim takmičenjima ove godine.

Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem u Đeru (16 – 26)

Zorana Arunović (Olimpik 011) je osvojila srebro pištoljem i medalju istog sjaja u miksu sa Damirom Mikecom (Policajac). Mikec i Dimitrije Grgić (Akademac) su bili članovi muškog seniorskog tima pištoljem koji se okitio ekipnim srebrom. Andrea Arsović (Partizan) je u paru sa Milutinom Stefanovićem osvojila srebro u miksu puškom, a Zorana Arunović je predvodila ženski tim pištoljem ka bronzi.

« of 2 »

Svetski kup

Učešće srpske reprezentacije u Svetskom kupu obeležila je Zorana Arunović. Osvojila je dve srebrne pojedinačne medalje (vazdušni i MK pištolj u Fort Beningu) i bronzu vazdušnim pištoljem u Čangvonu. Miks Arunović/Mikec je “pogodio” srebrne medalje na turnirima SK u Fort Beningu i Minhenu i bronzu u Čangvonu.

Mediteranske igre

Na Mediteranskim igrama u Taragoni (22.jun – 1. jul) zlatne medalje osvojili su Andrea Arsović (vazdušna puška) i Damir Mikec (vazdušni pištolj), a srebro Zorana Arunović (vazdušni pištolj).

Zorana Arunović Foto:OKS
Aperture: 2.8
Camera: Canon EOS 7D Mark II
Iso: 1600
Damir Mikec Foto:OKS
Aperture: 2.8
Camera: Canon EOS 7D Mark II
Iso: 1600

Svetsko prvenstvo

Kruna sezone bilo je 52. svetsko prvenstvo u Čangvonu (2- 14. septembar). Zorana Arunoviće je osvojila srebro vazdušnim pištoljem i izborila kvotu za Olimpijske igre u Tokiju. Damir Mikec je bio drugi MK pištoljem, kojim se Srbija okitila srebrom u konkurenciji timova, sa dvojicom beogradskih strelaca u ekipi – Mikecom i Grgićem, kao i Duškom Petrovim.

Olimpijske igre mladih

Na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu (6 – 16. oktobar) Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće) se okitio bronzom vazdušnom puškom.

Evropska liga mladih

Sezona velikih takmičenja završena je finalom Evropske lige mladih u finskom mestu Kisakalio (19 – 21. oktobar). Srpska selekcija vazdušnom puškom je stigla do srebra. U ekipi je od beogradskih strelaca bila Marija Zavišić (Policajac).

 

Tokom 2018. strelci iz glavnog grada osvojili su veliki broj medalja na nacionalnim takmičenjima i međunarodnim turnirima. SS Beograda je, po tradiciji uspešno organizovao učešće naših strelaca na turnirima za mlađe kategorije u Plzenju i Njitri. U Ligi i Kupu Beograda učestvovao je veliki broj mladih strelaca…

Kao i svake godine, takmičarska godina je završena Internacionalnim prvenstvom Beograda, koje je u organizaciji SS Beograda održano 43. put.

Svim strelcima, klubovima, trenerima, prijateljima streljaštva želimo još više uspeha u 2019. godini!