Foto: Olimpijski komitet Srbije

U Košutnjaku su danas su počele završe pripreme tima Srbije koji će učestvovati na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu (6 – 18. oktobar). Našu zemlju će predstavljati 16 sportista, a među njima i dvoje strelaca, oboje u takmičenjima vazdušnom puškom, Marija Malić (Jedinstvo, Stara Pazova) i član Novog Beograda-Ušće Aleksa Mitrović. Oboje su nedavno učestvovali na Svetskom prvenstvu u Čangvonu.

Pred početak priprema, Olimpijski komitet Srbije je u Skupštini grada Beograda priredio prijem „Olimpijska porodica“. Roditelji mladih olimpijaca, predstavnici klubova i škola srpskih sportskih nada su od OKS dobili plakete i priznanja u znak zahvalnosti za doprinos u razvoju i jačanju sportskih vrednosti. Priznanja su uručena i Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije i Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Kao predstavnici klubova naših mladih strelaca priznanja su primili Stefan Višekruna (Novi Beograd – Ušće) i Slaviša Jovanović (Jedinstvo). Mitrović je učenik Elektrotehničke škole „Petar Drapšin“, a Marija Malić Medicinske škole u Beogradu. Između ostalih, prijemu su prisustvovali i šef stručnog štaba SSS Dragan Donević i Saša Iker, trener za juniorske selekcije Srbije puškom. Iker će u Buenos Ajresu biti uz mlade strelce.

Na Igrama će učestvovati sportisti iz 205 zemalja sveta, a takmičiće se u 32 sporta, koji će se, uz sportski program, kroz niz kulturnih i obrazovnih radionica sportisti imati i priliku da se druže sa svojim vršnjacima i da predstave kulturu, običaje i nasleđe svoje zemlje.

Mladim sportistima je dobrodošlicu u olimpijsku porodocu poželeo predsednik OKS Božidar Maljković i dodao:

-Naši mladi sportisti sada prvi put ulaze u olimpijsku porodicu i ovo je važan momenat u životu svakog od njih, ali verujem i u životu njihovih porodica, klubova u kojima treniraju i škola koje pohađaju. Verujem sam da će na Igrama vaša deca, vaši đaci i sportisti pružiti svoj maksimum na sportskom terenu i da će kao ambasadori Srbije, dostojno predstaviti našu zemlju i sve one koji ih vole i podržavaju. Siguran sam da će nas sve učiniti veoma ponosnim. Veliko vam hvala na uloženom trudu u odgajanju, vaspitavanju, školovanju i razvoju mladih olimpijaca i naših budućih šampiona.

Zvanice su pozdravili i državni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik gradonačelnika Beograda, Andreja Mladenović. U ime sportista iz tima zahvalila se plivačica Anja Crevar.

olimpijske-igre-mladih-pripreme Foto:SSS
Orientation: 1
olimpijske-igre-mladih-pripreme
Orientation: 1

Učesnike velikog takmičenja u Buenos Ajresu su u kampu u Košutnjaku, u hotelu „Trim“, sačekali proslavljeni asovi tekvondoke Milica Mandić, Tijana Bogdanović i plivač Velimir Stjepanović, koji su sa mladim sportistima podelili svoja olimpijska iskustva.

Do odlaska u Buenos Ajres srpski mladi reprezentativci će, uz redovne treninge, imati aktivnosti u nekoliko radionica, kroz koje će se spremati za predstavljanje svoje zemlje na Olimpijskim igrama mladih.