Mikec, Zarić, Grgić Arunović, Foto: SSS

Reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem zauzela je četvrto mesto u novom takmičenju, Ligi šampiona Evrope.

Finalni turnir, uz učešće četiri ekipe, održan je u Budimpešti

Za Ligu šampiona se računaju bodovi dva najuspešnija takmičara i dve najuspešnije takmičarke iz svake zemlje na pojedinačnim godišnjim rang listama Evropske streljačke konfederacije.

Srbija je na drugom mestu kvalifikacione liste za pištolj, zahvaljujući bodovima koje su izborili Damir Mikec, Zorana Arunović, Dimitrije Grgić (Akademac) i Brankica Zarić (Novi Sad 1790). Kao prva na Fajnal for prošla je Italija, treća je bila Nemačka, a kao domaćin na F4 učestvovala je Mađarska.

Srbija na treningu Foto: SSS

Srbija se u polufinalu sastala sa Nemačkom i izgubila 0:3. Nemački tim ostvario maksimalan trijumf, ali meč je dobrim delom bio izjednačen. U prvom duelu sastali su se najbolji strelci Nemačke i Srbije, Robin Valter i Damir Mikec, osmoplasirani i prvoplasirani na svetskoj rang listi. Nemac je  pobedio sa 17:11 i Nemačkoj doneo prvi poen.

Usledio je susret Doren Venekamp i Brankice Zarić. Nemica, koja je bila favorit, je posle dramatične borbe sa nekoliko preokreta bila uspešnija i slavila trijumf 17:15.
U trećem duelu,  Mihael Švald je pobedio Dimitrija Grgića 16:10 i stavio tačku na meč. S obzirom da je Nemačka posle tri susreta obezbedila trijumf, četvrti pojedinačni duel, u kome je trebalo da se sastanu Zorana Arunović i Sandra Rajc i eventualni dvoboj miks parova nisu održani.
Srbija – Italija Foto: SSS
Rival Srbije u meču za bronzu bila je Italija. Mnogi su Srbiju i Italiju videli u finalu, ali obe selekcije su poražene u polufinalu.
Opet je sve rešeno posle tri duela. Meč za bronzu je otvoren duelom Paola Mone, trećeplasiranog na svetskoj rang listi, i Dimitrija Grgića. Italijan je opravdao ulogu favorita i i pobedio sa 17:7. U drugom susretu, Marija Verikio je ubedljivo sa 17:3 savladala Brankicu Zarić.
Tako je za Srbiju treći susret, između Damira Mikeca i Federika Maldinija, prvoplasiranog i petoplasiranog na svetskoj rang listi, bio poslednja šansa da ostane u meču.  Mikec je odlično počeo, vodio je 6:0 i 7:1.Ali, usledio je veliki preokret. Maldini je imao više snage za finiš i pobedom od 16:12 doneo odlučujući poen italijanskoj ekipi.
Zorana Arunović ponovo nije dobila priliku da pokaže šta može, baš kao ni u jučerašnjem polufinalu. Bilo je predviđeno da se Zorana u četvrtom meču sastane sa Sarom Konstanco. Do tog, kao ni do eventualnog susreta miks parova, nije došlo, s obzirom da je Italija obezbedila trijumf posle prva tri duela.

Liga šampiona, vazdušni pištolj, Budimpešta (3 – 4. novembar)

Polufinale: Nemačka – Srbija 3:0 (Robin Valter – Damir Mikec 17:11, Doren Venekamp – Brankica Zarić 17:15, Mihael Švald – Dimitrije Grgić 16:10), Mađarska – Italija 3:1.
Meč za bronzu: Srbija – Italija 0:3 (Dimitrije Grgić – Paolo Mona 7:17, Brankica Zarić – Marija Varikio 3:17, Damir Mikec – Federiko Maldini 12:16)
Finale: Nemačka – Mađarska 3:0