Srpske reprezentativce do kraja godine očekuju još dva takmičenja iz kalendara Svetske i Evropske streljačke federacije.

Na dva turnira, koja će biti održana u novembru,učestvovaće troje strelaca beogradskih klubova – Damir Mikec, Zorana Arunović i Dimitrije Grgič.

Po završetku Svetskog kupa u Rio de Žaneiru, održanog ovog meseca, završene su i kvalifikacije za finale Svetskog kupa i za finalni turnir novoformirane Lige šampiona Evrope.

Na finalu Svetskog kupa u Dohi (18-27.novembar) Srbiju će predstavljati Damir Mikec (Policajac, vazdušni pištolj), Zorana Arunović (Olimpik 011, vazdušni pištolj), Teodora Vukojević („Čika Mata“, MK puška trostav) i Lazar Kovačević (vazdušna puška, Jagodina 92).

Mikec je plasman na finale obezbedio još u avgustu, osvajanjem srebra na Svetskom prvenstvu u Bakuu, jer osvajači medalja u olimpijskim disciplinama imaju zagarantovano učešće. Preostalo troje srpskih predstavnika su se kvalifikovali jer su bili među 12 najboljih na svetskim rang listama. U svakoj disciplini učestvuje po troje osvajača medalja sa SP i 12 najbolje rangiranih na listama (ne računajući osvajače medalja).

Ranije tokom ove godine, Evropska streljačka konfederacija je objavila da je uvela Ligu šampiona u svoj sistem takmičenja. Na finalnom turniru će učestvovati po četiri reprezentacije vazdušnom puškom i pištoljem – po tri najbolje na rang listama i domaćin. „Fajnal for“ će 3. i 4. novembra biti organizovan u Budimpešti, pa Mađarska ima obezbeđeno učešće.

Za Ligu šampiona se računaju bodovi dva najuspešnija takmičara i dve najuspešnije takmičarke iz svake zemlje na pojedinačnim godišnjim rang listama Evropske streljačke konfederacije, zaključno sa septembarskim listama.

Srbija je na drugom mestu kvalifikacione liste za pištolj, zahvaljujući bodovima koje su izborili Damir Mikec, Zorana Arunović, Dimitrije Grgić (Akademac) i Brankica Zarić (Novi Sad 1790).

Kao prvoplasirana na „Fajnal for“ se plasirala Italija, na trećem mestu je Nemačka, a četvrti učesnik je domaćin Mađarska.

Prvog dana, Srbija će se u polufinalu sastati sa trećeplasiranom Nemačkom, a Italija će odmeriti snage sa Mađarskom. Drugog dana na programu su mečevi za zlato i za bronzu

Pravila za polufinala i susrete za medalje su ista. U svakom meču biće održana četiri direktna duela (muški strelac broj jedan iz ekipe A protiv muškog strelca 1 iz ekipe B, ženski strelac broj 1 iz ekipe A protiv odgovarajuće takmičarke iz ekipe B, itd). Pobednik duela donosi jedan bod svojoj ekipi. Ukoliko se susret završi nerešeno (2:2), produžetak meča biće susret miks parova koji će odlučiti pobednika.

Pojedinačni i eventualni duel mešovitih parova će biti održani po istom formatu – posle svakog hica strelac (ili miks) sa boljim rezultatom od rivala osvaja dva poena. Pobeđuje strelac ili par koji prvi stigne do 16. poena, ali uz najmanje dva poena prednosti.

Srbija se nije plasirala na „Fajnal for“ Lige šampiona vazdušnom puškom.