Poslednje veliko streljačko takmičenje u godini u Srbiji, će i ove zime biti Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem.

Ove godine, takmičenje se, posle nekoliko turnira održanih u “Bel ekspo centru”, seli na novu lokaciju, ali zadržava renome koji je građen decenijama, jer ponovo okuplja najbolje srpske strelce i mnogobrojne takmičare iz inostranstva.

Streljački savez Beograda će  48. interacionalno prvenstvo Beograda organizovati u Hali 5 Beogradskog sajma od 8. do 10. decembra.

Internacionalno prvenstvo je jedan od najdugovečnjih i najatraktivnijih streljačkih turnira u regionu i po tradiciji privlači veliki broj takmičara iz inostranstva. Sem srpskih strelaca, kojih će biti više od 130, nadmetaće se i oko 200 gostiju iz 12 zemalja. Najbrojnija delegacija stiže iz Slovenije, odakle dolazi 35 strelaca. Za učešće su se prijavili takmičari iz Crne Gore, Hrvatske, BiH,Severne Makedonije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Jermenije, Grčke, Danske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ne izostaje niko od srpskih reprezentativaca. Na vatrenu liniju, između ostalih izlazi Damir Mikec, aktuelni olimpijski i svetski vicešampion i evropski prvak vazdušnim pištoljem. Među najvećim favoritkinjama u takmičenju dama biće Zorana Arunović. Tu su i Lazar Кovačević, koji je nedavno osvojio srebro vazdušnom puškom na finalu Svetskog kupa, osvajač olimpijske bronze Milenko Sebić, Teodora Vukojević, Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Milutin Stefanović…

Turnir je, kao i svake godine podeljen u dva dela. U petak i subotu (8. i 9. decembar) biće održan „Trofej Beograda“. Internacionalno prvenstvo počinje u petak u 15 časova kvalifikacijama miks parova puškom i pištoljem u okviru Trofeja Beograda. Prvi meč za medalje zakazan je za 16 časova

Drugog dana je Trofej Beograda u pojedinačnim disciplinama u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, pod pokroviteljstvom Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Najuspešniji će biti nagrađeni medaljama i diplomama.

U nedelju će biti održana „Velika nagrada Beograda“ u jedinstvenoj, apsolutnoj pojedinačnoj kategoriji. Po prva tri takmičara i takmičarke u svakoj od četiri discipline dobiće pehare „Beogradski pobednik“ i novčane nagrade.

Početak programa u subotu i nedelju predviđen je za 9 časova, kvalifikacijama, a planirano je da oba dana finalna gađanja počnu u 13 časova.

LISTA PRIJAVLJENIH UČESNIKA

SATNICA

STARTNE LISTE