Tradicionalni decembarski „dani streljaštva“ u Beogradu počinju u petak.

Od 9. do 11.decembra u sali „Bel ekspo“ centar biće održano 47. internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem.

Prijavljeno je preko 300 takmičara iz 11 zemalja. Uz strelce iz svih srpskih klubova, nadmetaće se takmičari iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Turske i jedan takmičar iz Indije,

Najviše stranih gostiju stiže iz Bugarske. Za učećšće se prijavilo 40 bugarskih takmičara,  koji u Beograd stižu kao reprezentativci svoje zemlje ili članovi klubova

Što se srpskih takmičara tiče,na vatrenu liniju izlaze svi naši najbolji strelci, Svoje umeće prikazaće svi naši reprezentativci, predvođeni Damirom Mikecom, koji je nedavno proglašen za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022.godini.

U petak i subotu, na programu je „Trofej Beograda“, a u nedelju „Velika nagrada Beograda“.

Turnir sutra počinje nadmetanjima miks parova vazdušnom puškom i  pištoljem. Takmičiće se timovi iz Srbije, Bugarske i Slovenije. U subotu na vatrenu liniju izlaze praktično svi prijavljeni učesnici, jer počinju pojedinačna nadmetanja. Drugog dana turnira, u okviru Trofeja Beograda, biće održane sve četiri pojedinačne discipline, a najbolji će biti proglašeni i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji.

Kao i obično, zavesa se spušta „Velikom nagradom Beograda“. Strelci u nedelju nastupaju u jedinstvenoj, apsolutnoj kategoriji. Osvajači medalja na „VN Beograda“ i u takmičenjima miks parova na „Trofeju Beograda“ će sem medaljama biti nagrađeni i novčanim nagradama.

SATNICA FINALA

Petak – miks puška: meč za bronzu (16:00), meč za zlato (17:00), miks pištolj: meč za bronzu (18:00), meč za zlato (19:00)

Subota – puška, muškarci (13:30), puška, žene (15:30), pištolj, žene (17:30), pištolj, muškarci (19:00).

Nedelja – puška, muškarci (13:30), puška, žene (15:30), pištolj, muškarci (17:30), pištolj, žene (19:00).

KOMPLETAN PROGRAM TAKMIČENJA

LISTA PRIJAVLJENIH UČESNIKA

STARTNE LISTE, prvi dan