Slobodan Bojković „Doktor“ , jedan od veterana beogradskog i srpskog streljaštva, preminuo je u subotu u 75.godini posle duge i teške bolesti.

Bojković je ostavio dubok trag u srpskom streljaštvu, kao dugogodišnji trener i predsednik SK Zvezdara, član Upravnog odbora, predsednik Stučnog saveta Streljačkog saveza Beograda… Veliki doprinos razvoju streljaštva dao je i kao trener i kao sportski radnik.

Nije pravio razliku između strelaca, sa podjednakim entuzijazmom radio je sa takmičarima svih kategorija i disciplina, od pionira do seniora. Zbog izuzetne predanosti i znanja mnogi su ga zvali doktor streljaštva, pa je tako i dobio nadimak „Doktor“.

Slobodan Bojković je imao važnu ulogu i u organizaciji značajnih takmičenja u našem glavnom gradu. Bio je jedan od pokretača Internacionalnog prvenstva Beograda, koje je baš danas održano 45.put i jedan je od zaslužnijih što je ovo takmičenje izraslo u jedan od najuglednijih mitinga vazdušnim oružjem u Evropi.

Pre šest godina, kada su u požaru stradale prostorije SK Zvezdara nije odustajao i pre svega zahvaljujući njegovim velikim zalaganjem klub je opstao i izborio se za nove prostorije. Bojković je bio i osnivač Memorijalnog turnira „Gordana Jojić Nikolić“, koji je Zvezdara organizovala godinama.

Početkom ove godine dobio je nagradu Streljačkog saveza Srbije za životno delo.

Slobodan Bojković će biti sahranjen u utorak u 13 časova na Mirijevskom groblju. Opelo počinje u 12.30.