S obzirom da se epidemiološka situacija u našoj zemlji ne smiruje, sezona streljačkih takmičenja neće biti nastavljena prvog vikenda avgusta (1-2), kako je bilo planirno novim kalendarom takmičenja SSS, usvojenom sredinom jula.

Streljački savez Srbije, je na predlog Stručne komisije, još jednom korigovao kalendar takmičenja za ovo leto i nastavak sezone odložio za drugi vikend avgusta.

Treće kolo Kupa SSS, planirano za 1. i 2. avgust, je odloženo za 8. ili 9. avgust, ali samo u disciplini MK sport pištolj za žene. Treće kolo u ostalim disciplinama MK oružjem i u gađanju vazdušnom puškom iz trostava je otkazano, s obzirom da ima dovoljno elemenata za plasman u finale Kupa u tim disciplinama.

Sva preostala takmičenja, kao što je odavno predviđeno, bila bi održana u Novom Sadu. Streljačka družina Novi Sad 1790 je otkazala miting u svim disciplinama „Velika nagrada Novog Sada“, predviđen za 20-23.avgust, pa je oslobođen još jedan termin u narednom mesecu.

Novi termini

8. ili 9. avgust: treće kolo Kupa SSS, MK sport pištolj

15 – 16. avgust: finale Kupa SSS, sve discipline MK oružjem i finale Kupa SSS u gađanju vazdušnom puškom za kadetski uzrast.

22 – 23. avgust: Prvenstvo Srbije, sve discipline MK oružjem (juniori i juniorke) i Prvenstvo Srbije gađanju vazdušnom puškom za kadetski uzrast.

29 – 30. avgust: Prvenstvo Srbije, sve discipline MK oružjem (seniorke i seniori).