Posle duge pauze zbog pandemije koronavirusa, predstojećeg vikenda nastavlja se serija streljačkih takmičenja u Srbiji.

U Novom Sadu će u subotu i nedelju biti održano prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji i prvo kolo Kupa SSS u gađanju vazdušnom puškom iz trostava za kadetski uzrast.

Srpski strelci se nisu takmičili od početka marta. U Gornjem Milanovcu je 7. i 8. marta održano Prvenstvo Srbije vazdušnim oružjem, a u istom terminu u Beogradu je priređeno peto kolo Lige i Kupa Beograda. Posle toga, zbog pandemije koronavirusa obistavljene su sportske aktivnosti.

Tokom leta, seniori će imati šansu da se nadmeću samo na domaćoj sceni, jer sva velika međunarodna takmičenja su otkazana, izuzev Evropskog juniorskog prvenstva MK oružjem u Osijeku, koje je odloženo za septembar. Konačna odluka o održavanju EP biće doneta do kraja juna.

Strelišta u Srbiji su ponovo oživela početkom maja, kada su se naši strelci su se vratili na vatrenu liniju i svi sa nestrpljenjem čekaju nastavak takmičarske sezone.

Prvog dana Kupa SSS MK oružjem biće održana takmičenja u gađanju puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) u svim kategorijama i u gađanju sport pištoljem za žene. Program počinje u 9 časova. Raspored finala -16 časova (trostav, žene), u 17 (sport pištolj) i u 17.30 (trostav, muškarci).

U nedelju je od 11 do 17 časova na programu nadmetanje pištoljem središnjeg paljenja za muškarce.

Prvo kolo Kupa SSS vazdušnom puškom iz trostava će biti organizovani  u nedelju od 11 do 13.30. Tokom svakog kola Kupa u trostavu vazdušnom puškom biće održano i kontrolno takmičenje vazdušnim oružjem za sve zainteresovane članove klubova u Srbiji.

Drugo kolo Kupa je, po kalendaru SSS, zakazano za 27. i 28. jun, a treće  za 11. i 12. juli. Finale je predviđeno za 25. i 26.juli.

RASPORED PRVOG KOLA

STARTNE LISTE