Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je, posle novih novi mera državnih organa o ukidanju vanrednog stanja i Instrukcija Kriznog štaba za suzbijanje širenja koronavirusa, usvojio novi kalendar takmičenja za ovu godinu.

Usvojen je predlog Stručne komisije da letnja sezona počne sredinom juna (13/14. juni).

Kalendar takmičenja SSS za jun-avgust

13-14. jun: Prvo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, A program (seniorski/juniorski uzrast) malokalibarskim oružjem i prvo kolo Kupa SSS u B programu (kadetski uzrast) u gađanju vazdušnom puškom iz trostava (3 puta 20 hitaca).

27-28. jun: Drugo kolo Kupa SSS, A program, MK oružje, i drugo kolo Kupa SSS u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava.

11-12. juli: Treće kolo Kupa SSS, A program, MK oružje, i treće kolo Kupa SSS u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava.

25-26. juli: Finale Kupa SSS, A program, MK oružje, i finale Kupa SSS u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava.

14-16. avgust: Prvenstvo Srbije za juniore i juniorke, MK oružje, i Prvenstvo Srbije u B programu  u gađanju vazdušnom puškom iz trostava.

20-23. avgust: „Velika nagrada Novog Sada 2020“ u svim disciplinama (seniorska i juniorska kategorija)

29-30. avgust: Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore, MK oružje.

Domaćin takmičenja planiranih za juni, juli i avgust je Streljačka družina Novi Sad 1790.

Kamp perspekrivnih strelaca Srbije vazdušnim oružjem u Karatašu zakazan je za 2-9. juli, a biće realizovan ukoliko se budu stekli uslovi i ukoliko Ministarstvo omladine i sporta bude novim planom opredelilo sredstva za realizaciju kampova, odlučio je UO SSS.

Po predlogu Stručne komisije, za ovu sezonu suspendovana je odredba obaveznog učešća takmičara na regionalnim prvenstvima malokalibarskim oružjem u A programu (koja su po prvobitnom kalendaru zakazana za maj).

Regionalni takmičarski savezi, uključujući SS Beograda mogu, da ukoliko postoji interes, organizuju svoja prvenstva. Međutim, regionalna prvenstva moraju da budu završena najmanje dve sedmice pre Prvenstva Srbije za juniore i juniorke.