U Beogradu je posle kraće i teške bolesti, u 67. godini, preminuo Branimir Vasić „Vaske“, dugogodišnji sportski novinar. Vasić je tokom bogate karijere pratio veliki broj sportova, a neizbrisiv trag ostavio je kao hroničar zbivanja u streljaštvu.

Odlaskom Branimira Vasića srpsko streljaštvo je ostalo bez odličnog saradnika i iskrenog prijatelja. Vasić je bio svedok osvajanja mnogih olimpijskih, svetskih, evropskih medalja srpskih reprezentativaca u streljaštvu. Sa velikom posvećenošću pratio je sva takmičenja. Predano je izveštavao kako o Olimpijskim igrama, tako i o nadmetanjima mlađih kategorija. Bio je nepogrešiv izvor informacija i uvek spreman da pomogne.

Aktivno se sportom bavio od 1970. do 1986, kao kuglaš Partizana i Crvene zvezde. Uporedo se bavio i sportskim novinarstvom, najpre kao honorarni saradnik, potom kao profesionalni novinar. Prve tekstove objavio je krajem sedamdesetih godina 20. veka u JSL „Sport“, za koji je radio do 1990. godine, kada je prešao u kuću „Politika“ i bio u grupi novinara – osnivača „Sportskog žurnala“. Iz „Žurnala“ je u penziju, ali novinarski poziv nije napuštao do kraja života. I kao novinar u penziji mnogo je uradio za promociju mnogih sportova, za koje nikad nije dozvoljavao da ih zovu „mali“, u prvom redu kuglanja, streljaštva, biciklizma…

Tokom plodne karijere Vasić je ovenčan sa više priznanja, između ostalih „Majskom nagradom“ Sportskog saveza Srbije, zatim “Zlatnom značkom” Međunarodne kuglaške federacije. Prilikom obeležavanja 125 godina postojanja Streljačkog saveza Srbije Vasić je nagrađen jubilarnom „Srebrnom metom“… Za rad na monografiji „150 godina od osnivanja prve beogradske streljačke družine”, objavljene 2015, u izdanju Streljačkog saveza Beograda, Vasić je dobio priznanje Udruženja sportskih novinara Srbije “Izdavački poduhvat godine”.

Sahrana Branimira Vasića biće obavljena u petak 5.oktobra od 11 časova, na beogradskom groblju ”Lešće”